Onze werkwijze

Als klant vindt u bij Decomo een van A tot Z technisch sterk uitgebouwde organisatie waar kwaliteit en maatwerk als een rode draad doorheen lopen. U kan bovendien steeds bij iedereen terecht. Wij zijn heel toegankelijk en staan open voor elke vraag.

Stel uw vraag

Wat kunnen we voor u doen?

Als klant vindt u bij Decomo een van A tot Z technisch sterk uitgebouwde organisatie waar kwaliteit en maatwerk als een rode draad doorheen lopen.

Al van bij het eerste contact denken we met u mee en onderzoeken we hoe we de vraag van architect, aannemer en bouwheer het best kunnen vormgeven. In ons ontwerpbureau staan onze ervaren technici klaar om u technisch advies te geven over de juiste vorm, kleur, functie, etc van uw elementen.

We begeleiden u vervolgens ook persoonlijk door de productie en de afwerking, de logistiek en de dienst naverkoop. Ontzorgen staat in elke fase centraal. We bekijken daarbij steeds het ruimere plaatje en zoeken samen met u naar een oplossing die perfect past in uw plannen. Dat is tenslotte onze grootste ambitie. En dat maakt dat onze producten altijd moeiteloos uw verwachtingen overtreffen. Het gedroomde sluitstuk van uw project.

Maak een afspraak

Een overzicht van onze werkwijze

Een overzicht van onze werkwijze.  -  

1. Ontwerp

Een eigen studiebureau maakt de productietekeningen en gebruikt hiervoor een 3D-tekenpakket. De ingenieurs en tekenaars zijn vertrouwd met de verschillende bouwculturen van de landen waar we actief zijn.

2. Bekisting

De bekisting is van zeer groot belang bij de productie van elementen in architectonisch beton. Daarom beschikken we over een eigen bekistingsafdeling. De gietvorm moet zeer nauwkeurig, stevig, niet vervormbaar en waterdicht zijn. Afhankelijk van de complexiteit en het aantal gelijke stukken bestaat de bekisting uit hout, staal, kunstrubber of polyester.

3. Wapening

De berekening van elementen in architectonisch beton houdt er steeds rekening mee dat de meest kritische belasting bijna altijd optreedt bij het ontkisten van de elementen. Een eigen wapeningsafdeling assembleert de wapening waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van wapeningsnetten. Daarna wordt de wapening voldoende stevig en stabiel in de bekisting bevestigd.

4. Betonsamenstelling

Onze knowhow op vlak van betonsamenstelling garandeert een kwalitatief eindproduct. Voor grijze en donkere tinten wordt er grijs cement gebruikt, wit cement is dan weer noodzakelijk voor bleke tinten. Granulaten en zand worden zorgvuldig uitgekozen en uit diverse landen geïmporteerd. Ook op het vlak van zelf verdichtend beton beschikt Decomo over een degelijke ervaring. Een automatische betoncentrale doseert en mengt de grondstoffen met de grootste nauwkeurigheid.

5. Storten

Bij het gieten van sierbeton gebeurt de verdichting mechanisch op tafels die voorzien zijn van hoogfrequente trilmotoren. Het gieten kan zowel monolithisch als in 2 betonlagen.

6. Ontkisting

De ontkisting gebeurt met de grootste zorgvuldigheid bij een minimum druksterkte van 15 N/mm². Om snel en efficiënt te kunnen ontkisten beschikken we over een groot aantal kiptafels.

7. Afwerking

In de afwerkingsfase krijgt het element zijn definitieve oppervlaktetextuur. Gestructureerd beton (ook wel reliëfbeton genoemd) wordt bekomen door een negatief reliëfpatroon dat in de bekisting wordt aangebracht.  Andere mogelijkheden zijn: zuren, uitwassen, stralen en polijsten. Ook inleg van materialen zoals baksteenstrippen en natuursteen zijn mogelijk. Onze afwerkingshallen hebben een totale oppervlakte van 7400 vierkante meter en zijn uitgerust met een waterzuiverings- en recyclagesysteem.

8. Automatisatie

Een automatische betoncentrale doseert en mengt de grondstoffen met de grootste nauwkeurigheid.

9. Kwaliteit

Decomo voert kwaliteit hoog in het vaandel en heeft volgende certificaten (zie downloads):

10. Opslag

Voorgeschreven steunpunten en ophefpunten moeten steeds worden gerespecteerd.

In afwachting van hun transport kunnen de elementen worden opgeslagen op een terrein van 15.000 m².

11. Transport

Elementen worden tijdens het transport altijd zorgvuldig beschermd. Op platte trailers kunnen elementen tot 13 m lengte en een maximale breedte van 2,55 m vervoerd worden. Ook elementen tot 3,70 m hoog en een maximale lengte van 8 m kunnen vormen geen probleem. Elementen die deze afmetingen overschrijden worden behandeld als uitzonderlijk vervoer.

12. Montage

Elementen die vooraf vervaardigd en volledig afgewerkt zijn, zorgen voor een belangrijke tijdwinst. Wanneer de elementen niet zelfdragend zijn, gebeurt de montage op een betonnen draagconstructie of op een stalen skelet.

Een overzicht van onze werkwijze.

Alles is mogelijk

In de productie van architectonisch beton gaan we elke uitdaging aan. Onze medewerkers hebben de kennis en expertise om gevelelementen in prefabbeton precies de afwerking en uitstraling te geven die klanten willen. De grootte van de opdracht maakt ons niet uit. Iedereen kan bij ons terecht… op voorwaarde dat het geen standaard prefab is.

Ontdek onze referenties

Innovatie zit in ons DNA

Als expert in high-end prefab betonelementen verleggen we voortdurend onze grenzen. De uitdagingen waar klanten ons voor stellen, vragen nu eenmaal om een out of the box aanpak.

  • We zetten innovatieve technieken in om de productie en de kwaliteit van het beton te verbeteren.
  • Veel meer dan een schrijnwerkerij is onze mallenmakerij een hightech productie-unit met waterjetsnijders en CNC-gestuurde machines om alle mogelijke vormen te sculpteren.
  • In de afwerkingsafdeling werken we met de nieuwste robotmachines voor het polijsten van de gevelelementen.

Maak een afspraak

Benieuwd hoe onze expertise in prefab architectonisch beton past in uw plannen? Contacteer ons geheel vrijblijvend voor een afspraak.

Contacteer ons